Personenalarmsysteem

MATPLUS
  0,00
  Ledenprijs:  € 0,00 *

  Dit artikel huren.

  Productinformatie

  Het personenalarmsysteem of noodoproepsysteem is een beveiliging voor personen die een verhoogd risico hebben op vallen. Dat kan gaan over alleenstaanden, bejaarden, zieken of personen met een handicap die nog zelfstandig wonen.

  Het toestel bestaat uit een basistoestel en een halszendertje. Via dit zendertje kan signaal gegeven worden naar het basistoestel wanneer een persoon in moeilijkheden verkeert. Het basistoestel heeft een ingebouwde luidspreker en een microfoon. Het apparaat zoekt via het telefoonnet contact met de alarmcentrale, die voor de nodige hulpverlening zorgt.

  Het draadloze zendertje, dat slechts 20 gram weegt, heeft een bereik van ca. 50 meter. Het zendertje wordt doorgaans rond de hals, soms de pols, gedragen. Daardoor is hij of zij overal optimaal beveiligd, zowel in de woning als in de tuin. Het zendertje is bovendien waterdicht en is dus geschikt voor gebruik bij het douchen of baden.

  Het alarmsignaal van het zendertje wordt opgevangen door het basistoestel, dat treedt onmiddellijk en volledig automatisch via de telefoonlijn in contact met de hulpcentrale. Daar zijn hulpverleners permanent van dienst. Zij weten onmiddellijk waar de oproep vandaan komt en wie eventueel gewaarschuwd moet worden: de familieleden of in noodsituaties de huisarts of hulpdiensten.

  Indien er geen vaste telefoonlijn aanwezig is kan er ook gekozen worden voor een personenalarmtoestel met gsm functie. Daarvoor moet er een simkaart met abonnement voorzien worden bij een provider naar keuze.

  Technische gegevens voor de aansluiting

  • Telefoonaansluiting via een stopcontact.
  • In de onmiddellijke omgeving van de telefoonaansluiting moet een stopcontact voor netstroom zijn (max. afstand 1 meter).

  Specifieke onderhoudsvoorschriften

  • Nooit zelf de stekkers uit stopcontact trekken. Het toestel zal dan spontaan in alarm gaan!
  • Om de werking van de zender te garanderen wordt aangeraden om minstens een keer per maand het toestel te testen door alarm te geven en een verbinding met de centrale tot stand te brengen.

  Personenalarmsysteem via vaste lijn:

  Waarborg: 20 euro
  Installatie: 30 euro
  Huur per dag: 0,59 euro
  Huur per dag voor leden met verhoogde tegemoetkoming: 0,47 euro

  Personenalarmsysteem met GSM verbinding (inclusief simkaart):

  Waarborg: 20 euro
  Installatie: 30 euro
  Huur per dag: 1,06 euro
  Huur per dag voor leden met verhoogde tegemoetkoming: 0,94 euro

  Afbeelding niet bindend

  * Leden van de Liberale Mutualiteit MUTPLUS.be genieten van 15% korting. Deze korting wordt verrekend tijdens de checkout na het invoeren van het lidnummer.

  Klantentevredenheid Klantentevredenheid
  Veilig betalen Veilig betalen
  Verpakking verzending Verpakking verzending
  © 2024 LM MATPLUS
  • Bancontact
  • Overschrijving